Fanpage superstar

Melayu Maya - Informasi Internet

04 December 2011

wow siapa nak iphone 4S

Post kali ini saya ingin kongiskan dengan anda satu peraduan  wow siapa nak iphone 4S yang dibuat oleh kfc. Mana tahu nasib menyebelahi anda suatu hari nanti.

Dalam peraduan ini penaja akan memberi peluang peserta untuk menjawab tiga soalan setiap hari bagi setiap peserta.
kfc4
30 November 2011

Try To Win BlackBerry with U Mobile

 

Looking for a BIS Plan that is pocket-friendly?
 
               Different Prepaid BIS plans to suit your different needs, U Mobile’s plans start from only RM0.63/day. Just pop a U Mobile simcard into your mobile and you'll be BBM-ing, You-Tubing, Facebook-ing, all hours of the day! 

Don't have a BlackBerry?
Well, U Mobile is giving away a brand new, top-of-the-line, BlackBerry phones, every week until the end of this year! 10 phones will be given away in total, so if you don’t win at first, try, try again! All you have to do is subscribe to any of the Prepaid BIS plans within the contest period.
 Source from ChurpChurp
8352

Win a BB every week – only with #UMobileBIS, ur eligible when you subscribe to any of their Prepaid BIS Join The ChurpChurp

Shoo Away The Achoo Promotion


melayumaya_bm
You’re in a lift on your way up to the office to start a busy work day. The lift is jammed pack and somebody behind you sneezes ACHOO!
What runs through your head right at that moment?
‘Oh no, GERMS GERMS GERMS!’
‘Shoot, I hope it doesn’t spread to me before my presentation!’
‘Aw man, I hope I don’t get sick, not so near the holidays!’
You may not be able to share your thoughts with the entire lift, but you can share it on Blackmores Malaysia’s FB page! Join their ‘Shoo Away The Achoo’ caption contest by sharing your thoughts when people go ‘Achoo!’. Just fill up the thought bubbles in the given scenario and you could win yourself some great prizes!
There will be 2 winners a week, with the Grand Prize winner walking away with an Ipod Nano & Product vouchers worth RM200, and the runner-up winning Product vouchers!
Blackmores Malaysia’s FB Page Link Now


Dont forget join me earn money online now Churp Churp!!

29 November 2011

Mission Impossible 4 in IMAX

Mission Impossible 4 in IMAX

Mission Impossible 4 in IMAX®.Win FREE tickets to the MI4 movie premiere & experience it in IMAX® #TGVSunway

Wanna catch Agent Ethan Hunt and the IMF crew as they embark on a mission to clear their name?
Join us and win tickets to the world’s most immersive movie experience.
IMAX® delivers crystal clear larger-than-life images complemented by exhilarating state-of-the-art surround sound.
Now you can be part of the IMAX® experience! WIN FREE tickets from TGVCinemas’ Facebook page to the Mission Impossible 4 premiere at TGV Sunway on 13/12/2011!



Take chance to win free tikets:


Experience IMAX® at TGV Sunway Pyramid


20 November 2011

Pekerja Hospital Kerajaan Di Makan Harimau

Entry aku hari ini agak personal kerana melibatkan diri aku dan keluarga aku sebenarnya. Senalam lebih kurang jam 11.00 am (19/11/2011) aku pegi ke hospital sebab anak aku yang sulung sakit. Ya la bapa mana yang tidak risau sekiranya anak sakit kan. Jadi aku ambil keputusan untuk hantar anak aku ke hospital berdekatan sebab aku yakin dengan sektor awam ni. Tidak perlu aku berikan nama hospital tersebut

Sampai jak aku di kaunter hospital tersebut aku pun mendaftarkan anak aku. Tidak lama dalam lebih kurang  2-3 minit saja tunggu. Lepas ni barulah tunggu kena panggil untuk bayar pendaftaran tersebut. Aku tengok sekeliling aku ramai jugak yang datang ke hospital tersebut. Tunggu dengan rela aku tengok jam di dinding jam 11.34 am. 30 minit lebih dah. aku tunggu sabar dan sabar.
Yang aku heran kenapa dari mula aku datang tidak ada satu orang pun disekeliling aku yang dipanggil untuk membuat pembayaran RM1.00 yang dikenakan. Punggung aku dah mula rasa rimas. Mundar-mandir aku di depan kaunter hospital tersebut. Bila mau start ni. Bila mau stat ni..?? Dalam hati aku
Tunggu punya tunggu pukul 12.00 tengah hari, haaa telinga aku mula aku rasa macam keluar tanduk kiri dan kanan, sifat sabar mula dah hilang. Macam mau makan orang. Jadi harimau jadi-jadian. Aku tengok makcik sebelah depan aku dengan muka kesian menunggu dari awal lagi. Aku rasa dia datang jauh dari kampung bersama anak dia.
Yang buat hanging lagi apabila kaunter tu kosong!! lansung tiada petugas kaunter yang duduk di situ. arhhh.. aku mula jadi harimau dah ni mau makan orang. Aku jengok di luar masa bertugas 8.00 pagi - 12.30 tengah hari untuk masa kaunter buka sebelum rehat pukul satu. Ni yang buat aku marah ni.
Aku pun tunggu depan kaunter yang kosong tu. 10 minit berlalu tiba-tiba ada sorang awek staf nurse yang bertugas pada hari itu duduk semula di kaunter. Dengan sopan aku pun tanya dengan dia.

"Mana yang lain?" aku tanya dia. dia punya jawapan punya la cantik. Sekarang waktu rehat, nanti pukul 2.00 petang baru buka balik. Tukar shift

Apa lagi keluarlah hikmat jurus makian aku 
"Apa punya &^%$*(&*^&^$%#^^^&%$^&%$"
"Haram &^%*&*& *&^("
"Pegi mampus ^&*^*^%"

Dia diam. Puas hati aku. 

Anak sakit, dia ingat kita datang ke hospital untuk shoping? Aku keluar dari hospital tu dan pergi ke fasmasi berdekatan.

p/s aku kerja kerajaan jugak.. tapi aku tak kerja macam ini.





16 November 2011

cara curi duit maybank online

Salam semua. pada post kali ini saya ingin kongsikan cara curi duit maybank online yang dilakukan oleh individu atau kumpulan yang tidak bertanggungjawab di internet. Pihak yang tidak bertanggungjawab ini biasanya akan menghantar email kepada anda. Perkara ini pernah berlaku kepada saya. saya menerima satu email yang meminta saya agar mengemaskini profile maybank saya. Sekiranya saya tidak berbuat demikian maka akauan saya akan tersekat.


Gambar diatas adalah salah satu daripada cara curi duit maybank online yang dilakukan oleh penjenayah siber di internet. Perkara sebegini sekiranya tidak diambil perhatian akan menyebabkan ramai antara kita yang akan kehilangan simpanan dalam bank.

10 November 2011

Jana Pendapatan Anda Sambil Membaca Ebook

Bismillah Salam semua.

Dalam beberapa hari saya fikirann saya agak celaru sedikit dengan apa yang patut saya buat dengan blog ini. Terasa masih banyak yang perlu saya pelajari. Terlalu banyak kekurangan dalam diri ini. Apa tidaknya satu satu perkara muncul. SEO, nuffnang, churpchurp, trafik, twitter. ahh macam macam yang datang. Inilah sekiranya kita sebenarnya kita kurang pendedahan terhadap internet. Walaupun sebenarnya kita memang tahu benda-benda ini tetapi hanya setakat dengar-dengar sahaja. Betul tidak??

04 November 2011

Eh ada logo la dia ni



01 November 2011

8 Cedera Dalam Letupan Pelanggaran Lori Tangki Minyak Dengan Kereta api


Buat apa berjimat, kerajaan juga yang bayar


Salam semua. Banyak dah kita dengar mengenai amalan berjimat-cermat. Di sini saya memuji tindakan kakitangan kerajaan yang prihatin terhadap kos-kos yang terpaksa kerajaan tanggung. Jimatlah dalam pengguaan elektrik. Sekiranya tidak digunakan adalah lebih baik semua suis dimatikan. Kan tiada yang guna. hek3..

Sekian terima kasih
29 October 2011

Apalah menarik sangat dengan Gunung Kinabalu ni?

Pernah mendaki gunung? nah.. gambar-gambar di bawah ini boleh dijadikan preview sekiranya anda mempunyai impian mendaki Gunung kinabalu, di Sabah.

28 October 2011

Tinggi Tinggi Gunung Kinabalu. Tinggi Lagi Sayang Sama Kamu






26 October 2011

Mencari sedikit Duit Sampingan Satu Keutamaan

Salam kepada pembaca sekalian. Post sebelum ini saya ada membincangkan bagaimana menyimpan wang pada pandangan saya.
Pada kali ini saya ingin berkongsi dengan tuan-tuan dan puan-puan mengenai mengambil peluang dalam kesempitan keadaan sekeliling kita. Tidak lama lagi kita akan menyambut Perayaan Hari Raya AidilAdha. Dengan kegembiraan tersebut sebenarnya kita boleh menambah pendapatan kita. Duit tuuu..
Semua ini adalah pandangan secara ringkas dari saya sahaja. Dengan adanya post ini bolehlah anda memperkembangkan lagi idea-idea anda untuk menambah pendapatan sampingan anda agar anda boleh menabung dan berbelanja.
          Perkara asas 
  1. Lokasi  : Tempat kerja dan rumah
  2. Modal   : bergantung pada apa yang anda jual
  3. Sasaran : Rakan sekerja, keluarga dan jiran tetangga.
  4. Pembekal: majalah online, Kedai berhampiran anda 
25 October 2011

Pengurusan Simpanan Menjamin Hari Tua Suatu Kepastian



Semua orang ada menyimpan satu impian untuk kaya atau setidang-tidaknya selesa dengan kehidupan tidak kiralah yang masih belajar, yang telah mempunyai kerjaya dan yang telah pun menjangkau usia. Semua itu bergantung pada apa yang kita kejar sama ada kita mampu untuk bertindak cepat dan menerima ganjaran kita setelah berusaha memajukan diri kita pada satu hari kelak. Salah satu perkara yang sering kita abaikan atau jarang-jarang sekali kita utamakan ada simpanan. 
22 October 2011

Bijaklah Mengurus Kewangan Anda


Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. Kali ini kita akan membincangkan satu perkara penting dalam harian kita. Wang menjadi satu foktor penting dalam kehidupan harian kita. Dengan wanglah kita berbelanja, membeli sesuatu barang Keutamaan untuk merancang jumlah perbelanjaan, membayar hutang dan simpanan bulanan perlu diutamakan bagi mengelak kita daripada membuat pengiraan wang kepada nilai negatif. Kita tidak mahu ini berlaku.
"ukur baju di badan sendiri" pepatah melayu ini sering kali kita dengar memberitahu kita agar berhati-hati dalam membuat perbelanjaan agar tidak melebihi gaji atau pendapatan yang kita perolehi setiap bulan.

Ok sebenarnya saya ingin mempromosi satu laman yang memberi peluang anda untuk menggunakan perisian beliau Bijak Budget untuk merancang sumber kewangan kita. Satu perancangan kewangan yang menarik, sangat mudah diguna dan yang penting kewangan tidak negatif.

kunjungi http://bijakbudget.8m.com untuk download. Tahniah kepada author program ini.Terima kasih

hisham mucharts gallery`s..:



                                                                    credit to muchart picture
20 October 2011

Penjawat Awam Status Kontrak

Salam hari Khamis. Pagi ini kita renung-renungkan apa yang berlaku kepada penjawat awam berstatus kontrak. penjawat awam ini merupakan kakitangan yang menjawat jawatan kritikal dalam sesebuah jabatan.
Serama 45,00 orang berstatus kontrak akan tamat pada 31 Disember 2011 dan kontrak tersebut tidak akan disambung.

18 October 2011

Mencari Makna Melayu Maya

Perkara yang penting dalam diri kita adalah mencuba sesuatu yang baru. Blog adalah web campur log sama dengan blog. Blog merupakan satu tulisan atau website peribadi yang ditulis oleh penulis dari pembacaan, pengalaman peribadi mahupun ilmu yang dicari-cari oleh penulis. Yang penting mencuba dan mencuba untuk jaya. Melayu (aku la ni) kalau ngam dengan caranya menjadi seorang yang mempunyai impian dalam hidup yang tidak mahu ketinggalan dalam teknologi yang makin pesat terutama rangkaian maklumat di internet. Maka aku ingin kongsi sesuatu maklumat, cerita hidup aku, pengalaman aku dan apa yang berlaku di sekililing aku secara realiti aku ceritakan dalam bentuk maya yang aku rasa pada masa depan berguna untuk aku

Kelebihan blog adalah (SEO Search Engine Optimize) terutama Google, yahoo dan MSN sangat mudah digunakan. Jadi aku syorkan kamu mengimplikasikan internet tersebut dengan segera. Kumpul maklumat dan sebarkan di dunia maya. Bertindaklah sekarang. Jangan tunggu esok untuk mula. Hantam sija. Mulakan dengan bismillah. Ya Allah Permudahkan urusanku. amin.. terima kasih membaca

Backlink